Logička priča 14 – zatvorena

Tri brata su imali tri prodavnice obuće. Prodavnice su nosile isto ime i bile su jedna do druge. Svaki brat je pokušavao pisanjem poruka na vrata i u izlog da privuče mušterije. To su bili natpisi tipa: „Kupujete samo kod mene“, „Kod mene je najpovoljnije“, „Najjeftijije“, „Sniženje“……. Za svaku od tih reklama i natipisa na izlog i vrata oni su morali da plaćaju majstoru da to uradi……. Kada bi jedan brat izbacio neki natpis, odmah bi druga dva brata trazili drugu reklamu…. Braća su uvideli da tu gube, pa su se dogovorili da svako postavi samo jedan natpis – reklamu sa najviše dve reči i da se taj netpis ne može menjati naredne dve godine. Taj svoj dogovor su registrovali u sudu. Osvanuo je dan sa natpisima na radnjama. Naredne dve godine svi su kupovali samo kod jednog brata. Koji natpis je stajao na vratima tog brata.

PRICA JE ZATVORENA

Pravila IGRE: U doljem delu ubaci komentar, napiši e-mail, ako ga nemas upisi 123@gmail.com i ispod toga mozes napisati svoje ime, nadimak ili nesto po čemu ćeš uspeti da razlikujes svoj tekst. To znači da tvoji komentari mogu da budu i anonimni. Bitno je da se igramo. U komentaru mozes napisati pitanje, odgovor ili komentar.  Mozes poslati bezbroj komentara sve dok prica ne bude zatvorena. Kad stignem odgovoricu na svaki vas komentar. Bitno je i da procitas komentare i odgovore drugih, tako neces ponavljati pitanja……. SRECNO

Advertisements

26 thoughts on “Logička priča 14 – zatvorena

    • ZANIMLJIV ODGOVOR….. TOLIKO JE DOBAR DA BIH MOGAO DA BUDE I TAČAN…… PA ĆU OVAJ ODGOVOR UVRSTITI U JEDANO OD MOGUĆIH REŠENJA….. ONO ŠTA SAM JA TRAZIO JE NESTO DRUGO…… BRAVO….

    • UROŠE…. OVO JE GENIJALNA IDEJA…. NEKA OVO BUDE JOŠ JEDNO OD MOGUĆIH REŠENJA…. ALI NIJE ONO ŠTO SAM JA TRAZIO…. SAD ZNAMO DA OVA PRICA IMA PUNO RESENJA….. NASTAVI DA POGADJAS DALJE…..

    • UROSE ZANIMLJIV ODGOVOR….. MOZDA BI MOGAO DA PRODJE…. NEKA OVO BUDE TRECI MOGUCI ODGOVOR…. ALI NIJE ONAJ PRAVI…. NASTAVITE DA POGADJATE……

  1. Mozda ,,prava radnja“.Posto su nazivi ove tri radnje isti,a menjani su samo natpisi na vratima.

  2. Ili su mozda te tri radnje ustv. jedna radnja sa tri ulaza,tako da je jedan od brace stavio na vrata ,,ulaz ovde“ i onda su svi ljudi ulazili samo kod njega jer su druga dva ulaza zatvorena,jer se nigde ne navodi da su to odvojene radnje!

    • OVAJ ODGOVOR SE MOZE PRIZNATI KAO TACAN….. JEDAN OD NJIH JE NAPISAO NA VRATIMA „GLAVNI ULAZ“….. MOZE I „ULAZ OVDE“ KAKO JE TASA REKLA….. BRAVO PO KO ZNA KOJI PUT….. EVO POSTAVLJAM SLEDECI ZADATAK…..

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s